Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага основната заплата на главния секретар

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага основната заплата на главния секретар
Коментари Харесай

Заплатата на главния секретар на МВР скача от 3752 лв. на 5400 лв.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага главната заплата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да стане 5400 лева, а на заместник-главния секретар - 4876 лева Това се вижда от плана за промени в наредбата, която регламентира възнагражденията на полицейските органи в Министерство на вътрешните работи. Мотивите съм предлагането са сбити - разбор предвиждал по-високи заплати на висшето професионално управление в Министерство на вътрешните работи. Това няма да натовари бюджета, тъй като в Министерство на вътрешните работи има средства за нарастването. Срокът за публично разискване и най-малък - 14 дни. В портала за публични съвещания към този момент има рецензии към плана. Като да вземем за пример, че няма детайлности за въпросния разбор, както и че на всички останали чиновници заплатите скочиха с 20%.

На 5 август бяха обнародвани новите заплати в структурите на Министерство на вътрешните работи, които са нараснали с 20%. Увеличението е със задна дата - от 1 юли. Така сега основният секретар получава 3752 лева, а заместникът му - 2710 лева Тоест след предлаганите от Демерджиев промени заплатата на основния секретар ще се усили с нови над 40%, откакто от 1 юли скочи с над 20%.

Главен секретар на Министерство на вътрешните работи сега е Петър Тодоров. Той бе назначен на длъжността с декрет на президента Румен Радев предишния юли. Тодоров е пловдивски кадър. Преди да заеме най-висшата професионална служба в Министерство на вътрешните работи беше краткотраен началник на ОДМВР в Пловдив. Тодоров смени на поста Ивайло Иванов, махнат като основен секретар поради полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР